2019-10-23 08:40:46• hírek • közlemény

Zajlanak az Amac – Oroszfalva – Résztelek közötti útszakasz időszakos rehabilitációs munkálatai

Zajlanak a 193A jelzésű megyei út Amac – Oroszfalva – Résztelek közötti szakaszának időszakos rehabilitációs munkálatai. A Kolozs megyei kivitelező, a Diferit Kft. a következő napokban két rétegnyi kavicsos bitumennel fedi le az eddigi földutat, mintegy 60 000 négyzetméter területen - adta hírül a Szatmár Megyei Tanács sajtóosztálya.

 A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba és Ioan Rus alelnök kedden személyesen ellenőrizték az október 21-én, hétfőn elkezdett munkálatok minőségét. Ezen javítások által jelentősen csökkeni fog a környék autós forgalom miatti porszennyezettsége, ugyanakkor a közlekedést is hatékonyabbá teszi és az út minőségét is óvja. Mindezek mellett a közel 10 kilométernyi útszakaszon javasolt csökkentett sebességgel haladni (30 km/óra), ezáltal is védve a burkolatot és elkerülve a gépkocsik nemkívánt meghibásodását. Amennyiben az időjárási viszonyok megengedik, az útburkolati javítások 10 napot vesznek majd igénybe.




Ebben az időszakban Amac, Oroszfalva és Résztelek települések között, illetve a Béltekhodos (Hodisa) – Nagyszokond – Szakasz útvonalon is zajlanak hasonló jellegű munkálatok. Pataki Csaba tanácselnök ugyanakkor fontosnak tartotta megjegyezni, hogy jövő tavasszal tervben van a most feljavított útszakasz két rétegnyi aszfalttal való lefedése is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: